Pannkaka

Här kommer ett busenkelt recept på pannkaka.
Denna är fri från gluten, mjölk och ägg, eh? eller åh!
Ca 7 pannkakor
2,5 dl Finax mjölmix
5 dl Oatly iKaffe
1 tsk salt









Blanda dubbelt så mycket mjölk som mjöl och så lite salt som vanligt.
Jag byter bara ut mjölken till Oatly iKaffe och ersätter mjölet med Finax mjölmix.
En tsk salt, men hoppa över ägget. Det funkar med ägg, men blir lika bra utan.
Vispa och låt svälla några (5-10) minuter.
Steker i milda, men det kanske går att byta om man vill vara helt vegan.
Annars är ju smör alltid gott.
Stek på lagom temp, jag kör på 7-8 (induktion) beroende på vilken platta jag använder.
Jag brukar köra två stekpannor samtidigt.
Häll ut smet mitt i pannan och lirka runt så att det täcker hela botten.
Som du kan se så krymper pannkakan något.
Vänd inte för tidigt utan ha lite tålamod så att pannkakan hänger ihop.
Sedan kan du gärna vända pannkakan flera gånger så att den blir riktigt knaprig, ifall man gillar det.

Jag vill ha grädde och blåbärssylt, men har inte hittat någon ersättning som funkar att vispa.
Havreglass brukar vi köra i stället, men välj själv :)

Kommentarer

Populära inlägg