Puttanesca
Idag blev det Puttanesca med Bavette (tillplattad spagetti).
4 portioner.
2 gula lökar
2 chili
Ansjovis
4 klyftor vitlök
2 burkar plommontomater
Kapris
Oliver urkärnade kalamata
1tsk socker
Salt
Finhacka lök och chili (med eller utan frön beroende på önskad hetta).
Bryn lök, chili och ansjovis i olivolja så att ansjovisen smälter.
Ha i finhackad vitlök, inte för tidigt då den lätt bränns fortare än det övriga.
Ha i tomater, kapris och oliver.
Tryck gärna sönder de flesta tomaterna.
Ha i socker för att mildra beskheten i tomaterna och salta efter önskemål.
Både ansjovisen och kaprisen tillför sälta så var försiktig.
Koka pasta och låt puttanescan puttra under tiden.
Rör i puttanescan så att inte tomaterna bränner fast i kastrullen.
Häll av pastavatten och blanda pastan i puttanescan.
Låt pastan värma sig med såsen inför servering, toppad med riven parmasan.
Nästan vegan, förutom ansjovisen.
Mjölkfri.
Glutenfri, om pastan är glutenfri.
4 portioner.
2 gula lökar
2 chili
Ansjovis
4 klyftor vitlök
2 burkar plommontomater
Kapris
Oliver urkärnade kalamata
1tsk socker
Salt
Finhacka lök och chili (med eller utan frön beroende på önskad hetta).
Bryn lök, chili och ansjovis i olivolja så att ansjovisen smälter.
Ha i finhackad vitlök, inte för tidigt då den lätt bränns fortare än det övriga.
Ha i tomater, kapris och oliver.
Tryck gärna sönder de flesta tomaterna.
Ha i socker för att mildra beskheten i tomaterna och salta efter önskemål.
Både ansjovisen och kaprisen tillför sälta så var försiktig.
Koka pasta och låt puttanescan puttra under tiden.
Rör i puttanescan så att inte tomaterna bränner fast i kastrullen.
Häll av pastavatten och blanda pastan i puttanescan.
Låt pastan värma sig med såsen inför servering, toppad med riven parmasan.
Nästan vegan, förutom ansjovisen.
Mjölkfri.
Glutenfri, om pastan är glutenfri.
Kommentarer
Skicka en kommentar