Tekaka

Jag skrev tidigare att det kan vara gott med bröd och här kommer ett par goda tekakor.

25 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl havremjölk
2 msk fiberhusk
2 msk honung
0,5 dl olja

6 dl mjölmix 360 gr
3 dl rismjöl 180 gr
2 tsk salt 6 gr

Blanda alla blöta ingredienser och låt fiberhusken svälla i ca 10 minuter innan resten hälls i.
Kör i degblandare tills det blir en smidig smet.
Något mellan sockerkaka-bulldeg.
Låt jäsa i ca 30 min.
Klicka ut degen på bakpapper och forma till en tekaka med en slickepott.
Det går lätt om man doppar slickepotten i olja mellan varven.


180 gr i varmluftsugn i 10 min, nagga med gaffel som vanligt.
Det går även att ha på lite flingsalt innan kakorna går in i ugnen.

Här kommer tekakor med gambas, som också är busenkelt och gott.

Kommentarer

Populära inlägg