Risotto
För ca 4 portioner.
4 dl Arborioris
3 tärningar grönsaksbuljong
2 charlottenlökar
2 dl vitt vin (eller 0,5 dl äppelvinäger utspedd med vatten) för syran
2 dl riven Parmasan
Sedan kan man fylla med sparris, svamp eller annat gott.
Koka upp 3 buljongtärningar med ca 1 liter vatten och håll den varm.
Hacka charlottenlök fint och fräs i olja tillsammans med riset.
Häll i vinet så att det snabbt fräser och alkoholen försvinner.
Häll i några dl buljong och rör om så det inte fastnar i botten.
Sänk värmen så att det knappt puttrar.
Rör om riset tills buljongen kokat bort, fyll på med ytterligare några dl buljong och upprepa proceduren tills riset nästan känns klart. Det tar ca 20 minuter och det brukar gå åt lite drygt dubbelt så mycket vätska som ris.
Håll buljongkastrullen varm så att inte den senast tillsatta buljongen kyler risotton för mycket.
När den sista buljongen kokat bort kan man ha i lite olivolja för att binda risotton något.
Ha i riven parmasan och rör om.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Sedan kan man ha i sparris eller svamp eller något man gillar.
Konsistensen skall vara lite grötig/smetig och egentligen inte så risig.
Funkar perfekt att värma dagen efter i micron så gör en större laddning på en gång.
Och jag vet att ICA:s ris inte ser lika flashigt ut som andra, men det funkar precis lika bra och är mycket billigare.
4 dl Arborioris
3 tärningar grönsaksbuljong
2 charlottenlökar
2 dl vitt vin (eller 0,5 dl äppelvinäger utspedd med vatten) för syran
2 dl riven Parmasan
Sedan kan man fylla med sparris, svamp eller annat gott.
Koka upp 3 buljongtärningar med ca 1 liter vatten och håll den varm.
Hacka charlottenlök fint och fräs i olja tillsammans med riset.
Häll i vinet så att det snabbt fräser och alkoholen försvinner.
Häll i några dl buljong och rör om så det inte fastnar i botten.
Sänk värmen så att det knappt puttrar.
Rör om riset tills buljongen kokat bort, fyll på med ytterligare några dl buljong och upprepa proceduren tills riset nästan känns klart. Det tar ca 20 minuter och det brukar gå åt lite drygt dubbelt så mycket vätska som ris.
Håll buljongkastrullen varm så att inte den senast tillsatta buljongen kyler risotton för mycket.
När den sista buljongen kokat bort kan man ha i lite olivolja för att binda risotton något.
Ha i riven parmasan och rör om.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Sedan kan man ha i sparris eller svamp eller något man gillar.
Konsistensen skall vara lite grötig/smetig och egentligen inte så risig.
Funkar perfekt att värma dagen efter i micron så gör en större laddning på en gång.
Och jag vet att ICA:s ris inte ser lika flashigt ut som andra, men det funkar precis lika bra och är mycket billigare.
Casinos Near Foxwoods - MapyRO
SvaraRaderaFind Casinos Near Foxwoods with Mapy 구리 출장샵 RO, reviews, ratings, request a quote and contact details. 김포 출장샵 동해 출장안마 Casinos Near Foxwoods | Find 통영 출장안마 Casinos 출장마사지 Near Foxwoods.